BG | EN
DanTea

Времето

20° София

27° Пловдив

19° Варна

21° Бургас

26° Русе

22° Стара Загора

25° Видин

21° Ловеч

27° Сандански

27° Разград

23° Плевен

22° Кърджали

20° Враца

По местоположение

София
Арбанаси
Пловдив
Велико Търново
Велинград
Русе
Сандански
Троян
Кюстендил
Плевен

Градски хотели

Морски хотели

Спа хотели

Планински хотели

 

   

начало » Почивка в Египет, Хургада - Пролет 2018: 1 нощувка в Кайро + 6 нощувки в Хургада

Почивка в Египет, Хургада - Пролет 2018: 1 нощувка в Кайро + 6 нощувки в Хургада

 
« »

Почивка в Египет, Хургада - Пролет 2018: 1 нощувка в Кайро + 6 нощувки в Хургада

8 дни / 7 Нощувки
31.03.2018 г.
Цена от:  366 EUR


 
Ден 1:
Излитане от летище София за Кайро с чартърен полет на АК "Bulgarian Air Charter". Посрещане на летище Кайро и трансфер до хотел Pyramids Park Cairo Resort 5*. Настаняване. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Свободно време или екскурзия до едно от най-забележителните чудеса на света - Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. Групата археологически паметници включва трите големи пирамиди – Хеопсовата пирамида, Пирамидата на Хефрен и Пирамидата на Микерин – както и няколко по-малки пирамиди, разположени в близост до тях. Пирамидите в Гиза са най-старият и единственият запазен до днес паметник от 7-те чудеса на Античния свят. От площадката в Гиза ще се насладите на откриващата се гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса, а по-късно ще посетите и Исторически музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от ерата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони.
Отпътуване за Хургада с автобус (около 6 часа). Късно пристигане и настаняване в избрания хотел в Хургада.

Ден 3:
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Луксор - древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнак - най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове. Обособени са 3 зони, в най-голямата от които е разположен храмът на Амон Ра; храма на царица Хатшепсут - комплекс от древноегипетски гробници, който е истински архитектурен шедьовър, построен в Деир ел-Бахри (Северен манастир); Долината на царете - пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук е мястото, където се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон (една от 62-те открити гробници досега); Колосите на Мемнон - две масивни каменни статуи-близнаци, които представят Аменхотеп III в седнало положение, с ръце, положени на коленете и поглед, насочен на изток, към реката и изгряващото слънце; Алеята на сфинксовете, която е била разположена между храмовете, началото и краят на която са разкрити сега. Общата дължина е била около 5 км. По алеята се извършвало шествието на фараоните до карнакския храм; Фабрика за алабастър и Мусей на папируса. Екскурзията е целодневна с включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Райският остров с уютно корабче - насладите се на уникални морски и пустинни гледки. Островът е лишен от растителност, но пък е посипан с фин, белоснежен пясък, заобиколен е от кристална вода в сини нюанси и гледки, които са сякаш нереални. На самият остров ще можете да се попечете под жаркото слънце и да си направите незабравими снимки. Екскурзията включва обяд. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5:
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия. Чували ли сте за очарователното дъно на Червено море, пълно с живот и цветове-раят на гмуркачите? Дайвингът е единственият начин да се опознае този свят. Червеноморска ривиера, известна със своите уникални рифове, разнообразни флора и фауна и впечатляваща чистота на водата, гарантираща видимост, която често превишава 45 метра. Над 1200 вида риби и 500 вида корали и мекотели населяват тукашните води, като повече от 10% от тях не се срещат никъде другаде на Земята. Гигантски костенурки, страховити змиорки, морски скорпиони, най-различни видове акули, делфини, скатове, октоподи, баракуди, риби-клоуни, риби-крокодили или риби наполеон са само част от екзотичните обитатели на морето. Подводният релеф също е изключително разнообразен, редуващ плоски плата, живописни каньони, отвесни скали, пещери и коралови градини, а морското дъно е осеяно с останки от потънали преди стотици години кораби. В цената на екскурзията е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки.

Ден 6:
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия - Бялото слънце на пустинята. Запознанството с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята. Ще останете впечатлени от препускането с джипове по дюните, екстремно шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Ще яздите камила и ще се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята, ще посетите мини зоопарк и терариум, ще се насладите на национално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), ще наблюдавате звездите с телескоп – всичко това в една екскурзия и включена вечеря. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7:
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Ел Гуна. Ел Гуна се появява като чудо сред пустинния пясък под жаркото слънце на Египет. Всички хотели са разпръснати из островите, като са свързани помежду си с мостове и преходи. По каналите плуват лодки, които придават прилика на местността с Венеция. До Ел Гуна ще стигнете с автобус, а след като пристигнете, ще плавате по каналите с лодки и ще посетите градският аквариум. Следва "Дома на делфина", където се намира един от най-известните и красиви рифове на Червено море, а ако имате късмет- можете да се срещнете и с делфини. По време на екскурзията е организиран риболов, плуване и обяд на борда на кораб. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8:
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите до 12:00ч, като багажът може да бъде оставен в стая около рецепция, предназначена за съхранение. Свободно време до трансфера за летището и полет от Хургада за София.


ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетни билети София - Кайро и Хургада - София с чартърен полет на АК "Bulgarian Air Charter";
 • 20 кг. чекиран багаж и една бройка ръчен багаж с тегло до 8 кг;
 • пътнически и летищни такси (в размер на 95 евро на човек към 01.11.2017);
 • 1 нощувка в Кайро с включена закуска в хотел Pyramids Park Cairo Resort 5*;
 • 6 нощувки на съответния пансион в избрания хотел в района на Хургада;
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро (с Assistance).

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • настаняване на база закуска + вечеря в хотел Pyramids Park Cairo Resort 5*, Кайро - по желание, срещу доплащане от 10 евро на човек;
 • екскурзия на Кайро с разглеждане Пирамидите и Сфинкса, Националния Египетски Музей с включен обяд - 60 евро. Екскурзията се заявява и заплаща предварително, най-късно до 5 дни преди датата на отпътуване;
 • допълнителни екскурзии по желание от района на Хургада (закупуват се на място след пристигане);
 • виза - $25 (заплаща се и се получава при пристигане на летището в Хургада);
 • евентуална горивна такса**;
 • доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 5 евро за 8 дни; за лица от 75 до 80 г: 14 евро за 8 дни;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ''Групама Застраховане'' ЕАД".

Внимание!
 • Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайт-сърфинг, гмуркане и пр. се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.

Важно:
 • Поради динамиката на ценообразуването, моля да имате предвид, че цените по стандартни и ранни записвания могат да бъдат прекратени или променени преди посочения срок на действие на офертата. За това препоръчваме резервация във възможно най-кратък срок след предоставяне на оферта и избор на хотел.
 • Програмата и изпълнението ѝ са примерни.

Задължително се заплащат**:
 • евентуална горивна такса.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
1. Плащания:
 • депозит в размер на 350 лева на човек при записване;
 • доплащане до 22 дни преди датата на пътуване.
2.Необходими данни:
 • трите имена на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи, номер на международен паспорт и датата му на валидност/издаване (международният паспорт трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на отпътуване от Египет);
3. Анулационни срокове:
 • 3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 45 дни преди датата на пътуването;
 • 3.2. При анулация от 44 до 22 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит;
 • 3.3. При анулация от 21 до 8 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
 • 3.4. При анулация от 7 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:
авиокомпания Bulgarian Air Charter
 • седалище и адрес: София, ул. "Павел Красов" 35
 • номер на лиценз: BG 2407 - 08
 • тип самолет: A320

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ОТ ХУРГАДА:
 • екскурзия до Луксор с вкл. обяд: 80 $ за възрастен / 40 $ за дете до 11.99 год.
 • екскурзия "Супер Луксор" с вкл. обяд: 100 $ за възрастен / 50 $ за дете до 11.99 год.
 • екскурзия до Манастирите Св. Антоний и Св. Павел с вкл. обяд: 65 $ за възрастен / 35 $ за дете до 11.99 год.
 • екскурзия с яхта Райски остров + коралови рифове с вкл. обяд: 55 $ за възрастен / 30 $ за дете до 11.99 год. (Райски остров Плюс с включен батискаф: 85 $ за възрастен / 40 $ за дете до 11.99 год.)
 • екскурзия "Бялото слънце на пустинята" с вкл. вечеря: 55 $ за възрастен / 30 $ за дете до 11.99 год.
 • екскурзия до Ел Гуна /египетската Венеция/ с вкл. обяд: 55 $ за възрастен / 30 $ за дете до 11.99 год.
 • посещение на Jungle аквапарк с включени трансфери и обяд: : 50 $ за възрастен / 25 $ за дете до 11.99 год.
 • екскурзия "Шоу 1001 нощ и Пеещи фонтани": 30 $ за възрастен /15 $ за дете до 11.99 год
 • екскурзия "Вечерна Хургада": 50 $ за възрастен, 25 $ за дете до 11.99 год.

 • Горният списък включва част от най-популярните екскурзии, които се предлагат и закупуват на място в Египет. Пълната екскурзионна програма от различните региони с подробности за дните на провеждане, описание на туровете и цени може да намерите в отделен файл. Горепосочените цени са валидни за екскурзии с отпътуване от Хургада (възможно е в цените на някои екскурзии да има незначителна разлика, ако се провеждат от Макади Бей, Ел Гуна, Сафага или Сома Бей).

УТОЧНЕНИЕ**:
 • Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 565 долара на тон; Хургада: 565 долара на тон. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
 • Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 20 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди пътуването в агенцията, където са записани (за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава).

 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 80. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: до 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Промоционалните цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Когато валидността е от тип до определен брой дни до полета, важи следното: последният ден на валидност + съответния брой дни по офертата трябва да включва деня преди полета, а не самия ден на полет ! Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
 • Медицинската застраховка е сключена в ''Групама Застраховане'' ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/. В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - Общи условия по застраховката, за навременното и правилно използване на застраховката при Вашето лечение.
 • При пътуване към Арабска република Египет е необходимо да притежавате задграничен паспорт, с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Визи с цел туризъм и престой до 30 дни се купуват и получават на ГКПП на международните летища – стикерите са продават в банкови офиси, намиращи се в транзитната зона преди паспортния контрол. Цената на визовия стикер, закупен на ГКПП, е 25 щатски долара, като заплащането на същия може да бъде осъществено с кредитна карта или в брой в твърда валута. В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.
 • При пътуване от България за Египет не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка. 
   
SHAMS SAFAGA 4 * - *
 

цена от:
1260 EUR
 
 
 
 
   
PALM ROYALE SOMA BAY 5 * - *
 

цена от:
1733 EUR
 
 
 
 
   
JAZ MAKADI SARAYA PALMS 4 * - *
 

цена от:
1303 EUR
 
 
 
 
   
JAZ MAKADI SARAYA RESORT 5 * - *
 

цена от:
1644 EUR
 
 
 
 
   
JAZ AQUAMARINE RESORT HURGHADA 5 * - *
 

цена от:
1552 EUR
 
 
 
 
   
JAZ AQUAVIVA 5 * - *
 

цена от:
0
 
 
 
 
   
MAGAWISH VILLAGE & RESORT (ex Swiss Inn Resort) - 4*
 

цена от:
0
 
 
 
 
   
MINAMARK RESORT & SPA - 4*
 

цена от:
1238 EUR
 
 
 
 
   
HOTEL MOVIE GATE HURGHADA - 4*
 

цена от:
1597 EUR
 
 
 
 
   
CORAL BEACH RESORT HURGHADA - 4*
 

цена от:
1254 EUR
 
 
 
 
   
SAND BEACH - 3+*
 

цена от:
0
 
 
 
 
   
HILTON LONG BEACH RESORT - 4*
 

цена от:
1052 EUR
 
 
 
 
   
SUNNY DAYS EL PALACIO - 5*
 

цена от:
1252 EUR
 
 
 
 
   
LABRANDA CLUB MAKADI (Ex Club Azur) - 4*
 

цена от:
0
 
 
 
 
   
AMC ROYAL RESORT (ex Amc Azur) - 5*
 

цена от:
1266 EUR
 
 
 
 
   
ALI BABA - 4*
 

цена от:
1211 EUR
 
 
 
 
   
ROYAL LAGOONS AQUA PARK RESORT HURGHADA - 5*
 

цена от:
1012 EUR
 
 
 
 
   
TITANIC PALACE - 5*
 

цена от:
1156 EUR
 
 
 
 
   
JASMINE PALACE HURGHADA - 5*
 

цена от:
1760 EUR
 
 
 
 
   
HILTON RESORT - 5*
 

цена от:
1336 EUR
 
 
 
 
   
GRAND PLAZA HOTEL - 4*
 

цена от:
1371 EUR
 
 
 
 
   
STELLA DI MARE RESORT & SPA MAKADI - 5*
 

цена от:
1828 EUR
 
 
 
 
   
MERCURE HURGHADA - 4*
 

цена от:
1381 EUR
 
 
 
 
   
TITANIC BEACH SPA & AQUA PARK - 5*
 

цена от:
1875 EUR
 
 
 
 
   
ALF LEILA WA LEILA - 4*
 

цена от:
1385 EUR
 
 
 
 
   
SEA WORLD RESORT (ex Albatros Aqua Blu) - 4*
 

цена от:
1294 EUR
 
 
 
 
   
ALBATROS AQUA PARK HURGHADA (EX- BEACH ALBATROS GARDEN) - 4*
 

цена от:
1322 EUR
 
 
 
 
   
DAWAR EL OMDA - 4*
 

цена от:
1436 EUR
 
 
 
 
   
BEL AIR AZUR BEACH RESORT - 4*
 

цена от:
1499 EUR
 
 
 
 
   
MOVENPICK RESORT SOMA BAY - 5*
 

цена от:
1804 EUR
 
 
 
 
   
ARABIA AZUR - 4*
 

цена от:
1527 EUR
 
 
 
 
   
MARRIOTT HRG - 5*
 

цена от:
2045 EUR
 
 
 
 
   
ARABELLA AZUR - 4*
 

цена от:
1527 EUR
 
 
 
 
   
TIA HEIGHTS MAKADI - 5*
 

цена от:
0
 
 
 
 
   
BEACH ALBATROS RESORT - 4*
 

цена от:
1588 EUR
 
 
 
 
   
ALBATROS JUNGLE AQUA PARK - 4*
 

цена от:
1588 EUR
 
 
 
 
   
LE PACHA - 4*
 

цена от:
1238 EUR
 
 
 
 
   
ALBATROS WHITE BEACH RESORT - 5*
 

цена от:
1895 EUR
 
 
 
 
   
ALBATROS PALACE HOTEL RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
1667 EUR
 
 
 
 
   
TROPITEL SAHL HASHESH - 5*
 

цена от:
1932 EUR
 
 
 
 
   
DANA BEACH RESORT - 5*
 

цена от:
1972 EUR
 
 
 
 
   
CITADEL AZUR RESORT - 5*
 

цена от:
1713 EUR
 
 
 
 
   
TITANIC AQUA PARK - 4*
 

цена от:
1304 EUR
 
 
 
 
   
GRAND SEAS RESORT HOSTMARK - 4*
 

цена от:
1246 EUR
 
 
 
 
   
CLEOPATRA LUXURY RESORT MAKADI BAY - 5*
 

цена от:
1539 EUR
 
 
 
 
   
SONESTA PHARAOH BEACH RESORT - 5*
 

цена от:
1314 EUR
 
 
 
 
   
MOVENPICK EL GOUNA - 5*
 

цена от:
1951 EUR
 
 
 
 
   
SERENITY FUN CITY RESORT - 5*
 

цена от:
1227 EUR
 
 
 
 
   
SERENITY MAKADI HEIGHTS - 5*
 

цена от:
1469 EUR
 
 
 
 
   
FORT ARABESQUE RESORT - 5*
 

цена от:
0
 
 
 
 
   
OLD PALACE RESORT SAHL HASHESH - 5*
 

цена от:
1500 EUR
 
 
 
 
   
LABRANDA ROYAL MAKADI (ex Royal Azur) - 5*
 

цена от:
2009 EUR
 
 
 
 
   
SHERATON SOMA BAY RESORT - 5*
 

цена от:
1813 EUR
 
 
 
 
   
SENSIMAR PREMIER LE REVE (ex Premier Le Reve Hotel & SPA) - 5*
 

цена от:
2499 EUR
 
 
 
 
   
WESTIN SOMA BAY GOLF RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
1863 EUR
 
 
 
 
   
KEMPINSKI HOTEL SOMA BAY - 5*
 

цена от:
3424 EUR
 
 
 
 
   
BARON PALACE RESORT SAHL HASHEESH - 5*
 

цена от:
3337 EUR
 
 
 
 
   
THE OBEROI SAHL HASHEESH - 5*
 

цена от:
3913 EUR
 
 
 
 
   
RIVIERA PLAZA ABU SOMA (ex.Safaga Palace Resort) - 4*
 

цена от:
1190 EUR
 
 
 
 
   
ALADDIN - 4*
 

цена от:
1293 EUR
 
 
 
 
   
CORAL SUN BEACH SAFAGA - 4*
 

цена от:
1575 EUR
 
 
 
 
   
PANORAMA BUNGALOWS RESORT EL GOUNA - 4*
 

цена от:
1410 EUR
 
 
 
 
   
MENAVILLE SAFAGA - 4*
 

цена от:
1288 EUR
 
 
 
 
   
PYRAMISA SAHL HASHEESH BEACH RESORT - 5*
 

цена от:
1806 EUR
 
 
 
 
   
THE THREE CORNERS OCEAN VIEW - 4*
 

цена от:
1872 EUR
 
 
 
 
   
ALBATROS AQUA VISTA RESORT & SPA - 5*
 

цена от:
1322 EUR
 
 
 
 
 
 
Copyright © 2006 Dan-Tea Travel Agency Ltd.                   Web Gravity, Web deisgn. Multimedia, Development, SEO, Print, Design otdel.eu